Иван Бакалов

Изчегъртване е слаба дума. Нещо повече трябва.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България се управляваше от триумвират Борисов, Гешев и Пеевски. Борисов беше центърът, около който се въртят другите двама.

Сега Борисов е съборен, още е силен, но е изваден от релси. Пеевски е тежко ранен с изстрел отвъд океана, правителството вкара фирмите му в черен списък, той ще е принуден да прави бизнес тук и по света с подставени лица, а това не е проста работа. Гешев трудно може да му помогне, принуден е да го разследва.

Всъщност от триумвирата остана да изчегъртат Гешев. Задължително е, ако искат да поведат борба с корупцията и да станем нормална държава.
Защото досега бяхме т. нар. фасадна демокрация.

Всичко е наужким. Имаме си демократично избрано правителство и парламент, ама наужким. Един решаваше всичко. Имаме си прокурор, който уж бори престъпността, а всъщност наужким. Имаме си бизнес, ама наужким – едни и същи лапат големите поръчки, крадат бизнеси, мачкат малките фирми, разпределят порциите.

Изчегъртване е слаба дума. Нещо повече трябва.

Въпросът е – всички крепители на Борисов в медиите, които си мислят, че ще възстановат управлението на триумвирата, тъпи ли са или са осигурени доживот и им е все едно?

Иван Бакалов

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар