Изчистете дома от негативната енергия с тези съвети!

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всичко около нас е енергия. Но тя често не е положителна. Ако сте по-чувствително, то със сигурност усещате кога негативната енергия се е натрупала в дома ви.

Изчистете дома от негативната енергия с тези съвети!
 © iStock

Енергийното пречистване на дома ви е практика, толкова важна, колкото и чистенето с прахосмукачка и триенето на прах. След пречистване на дома от негативна енергия атмосферата у дома е по-свежа, а на вас и хората, които живеят с вас, им става по-леко.

 

Кога задължително да пречистите дома от негативна енергия?

  1. След боледуване – освен физическият дискомфорт, боледуването пълни дома с много негативна енергия, която трябва да премахнете, след като се почувствате по-добре.
  2. След раздяла или загуба на близък човек – раздяла с партньора или загуба на роднина/приятел също насища дома с много негативна енергия. Енергийното пречистване е начин не само да се погрижите за дома си, но и да направите първата крачка във вярната посока.
  3. След лош ден – ако сте имали лош ден на работа и се приберете у дома, то вие пренасяте лошата енергия вкъщи и тя може да се отрази и на околните. Затова направете си кратък ритуал по пречистване – първо на себе си, после на дома.
  4. След караница с половинката – скандалите зареждат дома с много негативна енергия, която няма просто да изчезне от само себе си. След като спрете да се карате, погрижете се за енергийно пречистване на дома.
  5. По време на голяма промяна – големите промени носят много колеблива енергия и често са придружени със стрес. Ново бебе, нова работа, нов домашен любимец и т.н. Пречистването на дома премахва натрупаната стара енергия и освобождава място за Новото.

 

Вижте още:

Освещаване на дома – какво, кога, как и защо? >>>

6 типа енергийни вампири и как да блокирате влиянието им >>>

 

Как да пречистите дома от негативна енергия?

Намислете си намерение

Преди да започнете пречистване, трябва да си намислите намерение. Какво искате да постигнете? Пример: “Искам да пречистя дома си от негативната енергия, за да се чувствам по-добре и да съм по-концентриран/а”. Не е нужно да го казвате на глас. Важното е да си го мислите и да вярвате в него. 

Защо намерението е толкова важно? Просто защото няма как да тръгнете към нещо, ако нямате цел. Целта прави пътуването по-продуктивно.

 

Използвайте дима от сухи билки

Горенето на сухи билки е хилядолетна традиция за пречистване на дома. Смята се, че димът им премахва негативната енергия. Сред най-популярните билки за енергийно пречистване са хвойна, градински чай, розмарин, сандалово дърво. Винаги можете да използвате популярния и лесен за откриване тамян.

Кадене с билки – какво трябва да знаете? >>>

пречистване на дома от негативна енергия

 

Доверете се на кристалите

Ако вярвате в силата на кристалите, поставете хематит и турмалин в дома си, за да пречистват от негативна енергия.

 

Пляскайте с ръце

Шумът също е начин да разсеете негативната енергия. В някои култури за това се използва гонг, но да сме честни, вероятността да имате гонг подръка, не е голяма. Затова опитайте с пляскане. Започнете от входната врата и се движете по посока на часовниковата стрелка. Обръщайте специално внимание на ъглите, тъй като там се струпва най-много негативна енергия. И така, докато стигнете до входната врата отново.

 

Пречистете дома със сол

Солта е сред най-популярните средства за пречистване от негативна енергия. Може да се използва за хора, но и за дома. Ето и няколко начина да оползотворите солта, за да разсеете негативната енергия.

  • Разтворете сол във вода и сложете в спрей бутилка (пулверизатор). Напръскайте всяка стая, като не забравяте ъглите.
  • Поставете тънка линия сол пред прага на входната врата, за да не влиза лошата енергия в дома ви.
  • Добавете купичка сол на централно място в дома, където се събират най-много хора.
  • Малко по-модерният метод за използване на сол за пречистване са хималайските солни лампи.

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар