ИЗЪНРЕДНО! Линейка хвърчи към Шарково да спасява баба Дора

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Линейка е посетила боляровското село Шарково, за да окаже първа помощ на баба Дора – жената, превърнала се в символ на борбата срещу евтанизирането на животни в Странджа, съобщава Флагман.бг.

Пенсионерката явно е приела потресаващата гледка на избитите си кози и овце изключително тежко и се е наложило да се извика екип на Спешна помощ.

За щастие баба Дора е добре, но от 15-ина часа нито един от доброволците не се е чувал с нея.

В селото не могат да влязат външни лица, а входно-изходните артерии се пазят от жандармерия.

Животновъд от Карлово изрази готовност да подари 100-ина кози на баба Дора. Животните ще бъдат изпратени, след като изтече карантинният срок от 3 седмици, предупреждават ветеринарни инспектори.

Припомняме, че вчера около 15 часа започна избиването на стадото на баба Дора, а дронът на колегите от Радио 999 няколко часа по-късно засне потресаващи кадри – целият двор на жената бе с труповете ни животните.

В същото време животновъди от Болярово не искат да допуснат инспектори да вземат втори проби от животните им, защото се съмняват в достоверността на резултатите. Днес земеделският министър Румен Порожанов пък намекна, че контролът на заболяването ще бъде разширен в 20-километрова зона от огнището, където е локализирано заболяването. Досега зоната бе много по-малка.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар