Изявление на Николай Денков (ОБНОВЕНА, ВИДЕО) – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изявление на Николай Денков (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Стоп кадър/ФБ/МС

През следващите девет месеца трябва да извървим докрай реформаторския път, който начертахме миналия юни. това заяви премиерът Николай Денков в Министерския съвет.

Преди два часа премиерът депозира оставката си в деловодството на Народното събрание.

” Това не е политическа игра, а спазване на дадена дума, политически феърплей и уважение към гражданите. Днес изпълнявам ангажимента, който поехме със съвместната декларация, която приехме на 6 юни 2023″, каза той. Правителството ще продължи за изпълнява задълженията си и да работи, увери той.

Посочи, че регулаторите трябва да бъдат извадени от “кланово-семейните отношения” и да не бъдат използвани като бухалки. “Нужна е политическа смелост, за да имаме независими съдии и прокурори, а не осем джуджета и фалшиви нотариуси в правосъдната система”, коментира Денков.

Очакванията бяха, че оставката на Денков ще бъде подадена утре – 6 март, когато се навършват 9 месеца от управлението на настоящия кабинет. Все още не е ясно кога Народното събрание ще я гласува. След това на ход е президентът, който трябва да проведе консултации с всички парламентарно представени партии и да връчи мандат на най-голямата политическа сила в 49-ия парламент – ГЕРБ-СДС.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар