Изясниха причината за катастрофата на хеликаптира край Гърмен – Региони – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хеликоптерът, който се разби вчера сутринта в дере край Гърмен минути след излитане, се е ударил в дърво, преди да набере височина, за да излезе от гъстата мъгла. Такова е временното заключение на експертите, разследващи причините за инцидента, пидаде БНР.

При огледа на местопроизшествието, което продължава и в момента, е установено, че хеликоптерът се е разбил от удар, тъй като останките от него са били много раздробени. Пилотът е правил опит да излезе над гъстата мъгла, дори завивайки в обратна посока на полета към Пловдив, каза Христо Христов от разселдващия екип:“Най-вероятно причината е временна загуба на ориентировка поради попадане в сложна метеорологична обстановка”.


Според разследващите системата за разпръскване, прикрепена към селскостопанската летателна машина, се е ударила във високо дърво и пилотът е загубил управлението на хеликоптера:

“Много стръмен е скатът, около 50-60 градуса наклон. Хеликоптерът подходил и има един бор, който е на 5 метра най-високата част, който е закачил със страничната система за оросяване, следствие на което се срива самолетът надолу по ската”.

Разследването на място продължава, като междувременно се разчистват останките от хеликоптера.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар