ИКЕА представи три сензора за дистанционно наблюдение и контрол на дома

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ИКЕА представи три нови сензора за дистанционно наблюдение и контрол на дома. VALLHORN, PARASOLL и BADRING са създадени с идеята да дадат повече информация и възможности за управление на дома, дори когато потребителят е далеч от жилището си. 

PARASOLL е сензор за врати и прозорци, който има дискретен дизайн и може да известява, когато въпросните точки за достъп се отварят или затварят.  

PH 195379 49d6a07ab6

VALLHORN е безжичен сензор за движение, който може да се инсталира на закрито и на открито. Той активира светлини, щом засече движение и предлага персонализирана светлина – с регулируем цвят и интензивитет. 

PE 900256 748a41ddac

BADRING е сензор, който засича изтичане на вода. Той се поставя близо до зони, в които се използва вода, като може да засича и информира за течове. Това става чрез изпращане на известие или чрез включване на вградената му аларма.  

PH 195384 1 77f7cac92c

Сензорите могат да работят самостоятелно, но също и с други продукти за умния дом на ИКЕА. Ако бъдат свързани с хъба DIRIGERA, те могат да задействат други смарт устройства, да ви изпращат известия на телефона и други – всичко през приложението IKEA Home. 

И трите сензора се базират на стандарта Zigbee, а при връзка със смарт системата IKEA Home в течение на времето те ще получават актуализации, които ще им добавят нови възможности. 

PARASOLL и VALLHORN излизат на пазара от януари 2024 г., а BADRING – през април на 2024 г.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар