Илиана Раева: Боряна нямаше да има конкуренция тук, вече се чувства по-добре – Още спорт – Световна купа по художествена гимнастика

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че българската гимнастичка Боряна Калейн вече се чувства по-добре.

Калейн трябваше да се откаже от участие на Световното първенство по художествена гимнастика в София, след като вдигна висока температура и беше приета в болница в първия ден на шампионата в сряда.„Боряна си е в къщи, няма температура, изследванията са й добри. Предстои още едно изследване, което искат да й направят. Лекарите не могат със сигурност да кажат дали е пост КОВИД, защото тя изкара тежък КОВИД една седмица, или е след КОВИД някакъв вирус, който се е отразил зле на организма. Аз вчера се чух с нея, всеки ден се чуваме, чувства се много по-добре“, каза Раева след края на шампионата в София.


Според президентът на БФХГ Калейн е била без конкуренция в надпреварата, но случилото се трябва да бъде просто прието.

„Представяте ли си на този фон Боряна Калейн как щеше да седи. Тя щеше да мине и да си вземе всичко. Боряна Калейн е много болна тема, много тежка тема. Всички й дават кураж да се справи с това тежко положение. Тя беше в страхотна форма. На последната й тренировка всички спряха и гледаха тренировката й. Това беше много тежък удар за нас. Разбира се, че ще бъде тежък удар и за самата Боряна. Тя ми каза, че гледа състезанието, разплака се по телефона. Единственото, което й казах, е че в никакъв случай не трябва да плаче, че трябва да приемаме съдбата такава, каквато е. Казах й, че е можело по-лошо да се случи и че може би това е бил малкият дявол и ни е предпазил Бог от нещо. И много успях да я успокоя, усмихна се накрая, засмя се по телефона. При всички случай тя е голям човек, гледа състезанието и вижда“, коментира още Илиана Раева.

„Боряна няма конкуренция тук, тя просто, когато е във форма тя няма. . . Това, че някъде я победиха, я победиха, когато тя правеше грешка, когато тя играе, няма кой да е победи. А тя беше наистина в такава форма, в каквато не е била никога досега. Съдба, какво да направим – трябва да я приемем и да вярваме, че е било за добро. Аз вярвам, че това е било за добро. Ами ако тук се случи нещо, ако се срути, както ще правим. . . Аз вярвам, че Бог е запазил и нас, и нея, и ще бъде за добро“, допълни Раева.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар