Илиан Василев прогнозира, че Има такъв народ “ще танцуват само едно лято” – Гледна точка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Политическият анализатор, инфлуенсър и журналист Илиан Василев посочи конкретна грешка на партията на Слави трифонов Има такъв народ, която може да ги срине като формация и “да танцуват само едно лято”.

Ето какво пише бившият ни посланик в Москва Илиан Василев:

Отказът на ИТН от гласуване по пощата обезсмисля всичко което до този момент са правили за да ни убедят че изобщо са били част от протеста , от желането за промяна, а не наблюдатели, коментатори, съгледвачи.

Можеха да проведат разговори с другите партии – ДБ и ИСМВ, а не говорят с никой. Това може да се тълкува като високомерие или като плененост и в двата случая не е добре. Както посочих вчера – нямат гласове и е логично да не правят кабинет. Но демонстративното връщане и бързане само свива времето на парламента да реализира каквото и да било.

Една седмица си е една седмица.

Заедно с отказа да се гласува по пощата, което на практика лишава мнозина българи от правото да гласуват и на предстоящите избори и на президентските – греховете им нарастват и преминават червената линия.

Да им напомня – промяната не е декларативноста, а конкретна работа и стъпки. До сега нищо не говори че са готови да сторят нещо умно и системно за промяна.

Песните и скечовете са важни за духовния имунитет на нацията, но политиката е друга писта.

Не става с няколко думи от екрана, от ФБ, с някакво заимстване на авторитета на Антоанета Стефанова за партийни цели.

Не се страхувам че Борисов ще дойде отново на власт, той е минало. Страхувам се че протесната енергия не намира най-верните си изразители и преходът през пустинята ще бъде дълъг.

Предупреждавам ги – техният политически капитал не е безграничен. С подобни ходове като отказа от гласуване по пощата и други важни промени по избирателния кодекс, те ще станат обект на остра критика от другите партии на протеста.

Нещо много, ама много са се объркали, че са тефлонови спрямо критика от протеста.

Вероятността да танцуват само едно лято не е малка.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар