Илияна Йотова: Започва третият сезон от войната

Илияна Йотова: Започва третият сезон от войната “за кожата на един президент”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според Йотова в момента сме свидетели на трети сезон на тази война. Първият беше “президент и войната в Украйна”, вторият – “президент и Конституция”, сега очевидно е “за кожата на един президент”, допълни тя.

Според Йотова президентът Радев не би се поддал, на когото и да е било, за да създава партия, още повече да му се диктува кога и как да стане това.

“За всички години, през които работим заедно, аз съм се убедила, че това е човек на честта, че спазва до буквата на закона всички правила – и конституционни, и законови, и може би точно това сглобката не може да му прости. Защото от началото на сглобката той не стана част от нея, макар че имаше такива оферти. Той нито за секунда не ратифицира незаконните им действия, точно обратното – винаги се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прощава,” каза още вицепрезидентът, предава БТА.

Илияна Йотова допълни, че очевидно има нужда от политическа алтернатива. Според нея вчера президентът Радев не е казал, че той е алтернативата, нито е казал “аз ще я направя тази алтернатива, аз ще конструирам нова политическа партия”.

Вицепрезидентът обясни още, че “бясната” реакция на всички, които участват в сглобката, може да се обясни с техния най-голям страх от алтернативата. “Колкото пъти на ден излязат и кажат, че няма алтернатива на тяхното управление, толкова пъти се мъчат да убедят себе си”, каза още Йотова.

БСП пък анонсира пресконференция, на която се готви да изнесе данни за корупция по време на служебните кабинети. Йотова коментира, че “който има такъв сигнал, за да няма внушения, за да няма провокации, за да няма провокации на политическия терен, нека да се отнесе към органите”.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар