Илияна Йотова разпита проф. Ангелов за ваксините и мерките в изборния ден – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Илияна Йотова разпита проф. Ангелов за ваксините и мерките в изборния ден

Президентство на Република България

За изборите ще е необходим огромен държавен ресурс във връзка с пандемията. Това прогнозира вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя присъства на днешните консултации с представители на Националния оперативен щаб (НОЩ) и здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов. Президентът и вицепрезидентът искат да знаят как ще гласуват хората, които са под карантина.

Въпреки че темата беше свързана с предстоящия парламентарен вот в края на март, основната насока на разговора премина към ваксината. Йотова разпита проф. Ангелов дали са достатъчни ваксините и дали това е била прогнозата.

“Да, ваксините са достатъчни. Те са изчислени на база квоти на база на населението. Ако не станаха ясни числата до момента, да ги повторя още веднъж”, отговори здравният министър и отново съобщи каква е доставката на ваксините.

От думите му стана ясно, че около 50 000 българи ще бъдат ваксинирани. Очаква се обаче и шеста доза от флакона, в момента това е разрешено само за пет дози. В също време се очаква и разрешението за “Модерна”. 

Освен това се работи и по план за провеждане на изборите, потвърди проф. Ангелов. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар