Илияна Йотова се поклони на героите, които освободиха Родопите от османско иго – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Днес е ден за почит към героизма на хората, чиито имена са изписани на паметните плочи, за да ни напомнят години по-късно, че България има нужда от смели мъже. От хора, които могат да взимат трудни и непопулярни решения, да поемат отговорност в името на България и да водят народа си напред“, това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като поднесе венец пред паметника костница на връх Средногорец по повод 109 години от Балканската война и Освобождението на Родопите от турско робство.

В Смолян тя отдаде почит пред паметника на полк. Владимир Серафимов.

„Смелост и себеотрицание – това е примерът на полк. Серафимов към днешните политици и държавници. Той отказа генералския жезъл, защото по-ценни за него бяха признанието и любовта на хората. Той е символ на дързост и невероятна обич към родината“, каза Илияна Йотова и призова по-често да препрочитаме тези уроци.

Пред журналисти вицепрезидентът заяви, че след предстоящите избори на 14 ноември очаква стабилно правителство, което да работи за сигурни и достойни дни на българския народ.

„Служебният кабинет постави стабилна основа и показа как в интереса на България могат да се обединят различни в своите убеждения хора и да работят заедно“, посочи Йотова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар