Фандъкова Манолова

Илиян Василев: Само ще кажа, че ако чакате промяната да дойде през Фандъкова и Борисов, трябва да живеете 300 години… Мая е решението

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Изборите показаха, че определени от партийните ръководства кандидати не могат да победят статуквото с ГЕРБ.

В това число и в София – където почти цялата държавна и общинска администрация гласува за тях.

Разполагат с ресурс, с който купуват когото и каквото си искат. Медиите тоже.

Дълга история, но кратката и версия е, че единственият вариант за определяне на печеливш кандидат, но не такъв който да вземе малките проценти, които след това да обявим за “успех”, е през предварителни избори.

ДаБГ направиха опит миналия път, на евроизборите, но накрая клекнаха. И всеки път ще е така.

Второ, вайкането защо не били избрали Бонев за кандидат на ДБ е абсурдно. Няма как просто някой да отиде при ДБ и да каже или ме избирате или отивам сам.
Това си е ултиматум с предизвестен резултат. Той е отказал да се яви на предварителни избори. Това казва всичко – човекът си е имал друг път. Да не губим повече енергия в безмислени спорове, и да не се горят мостовете, защото идват следващи избори. В последна сметка действията правят оценката на човека.
Трето, да отложим най-големите изводи за следващата седмица. Сега въпросът е какво правим тази. Дали за пореден път купуваме изтъркания шлагер за комунистката Мая, срещу дясната Фандъкова, дали отиваме за гъби или протестираме, защото ни е писнало.
Най-големият фейк в най-новата ни история е че имаме избор между “комунисти” и “десен”.
Десният Борисов нанесе такъв удар на колективната система за отбрана на НАТО като пусна С-400 да прелетят над България, какъвто “червената” Мая, с нейния съпруг Ангел Найденов, който е един от малкото, да не кажа единствения социалист атлантик, едва ли щяха да допуснат.
“Десният” Борисов, направи всички възможни сделки с Цацаров, издига и наложи силово Гешев, изгради система на еднолична власт и корупционни мрежи, които никой в най-новата ни история не е правил.
Като оценявате успехите на Фандъкова в София, да имате пред вид, че за десет години през нейните ръце са минали над 14 милиарда лева !? и това което виждате е резултатът – доволни ли сте? Новите “орлиновци” са вече избрани. Вече разпределят поръчки. Ковачки се е настанил твърдо и източва Топлофикация, Вълкът си прави далаверите с боклука. Изобщо промяна та дрънка. И тя да говори, че всичко друго е подмяна е формена арогантност.
Това са фактите, които ви призовавам да оценявате, не абстрактните идеологически щампи. Или може би ви лъжа?
Същото и с Борисов, който се хвали за България – няма друг политик в цялата ни история, който да е управлявал повече пари от него – над 350 милиарда лева!? А сега вижте какво е постигнал и кажете доволни ли сте от постигнатото. Над 100 милиарда от тях за заминали по корупционни канали.
За София цифрата е над 5 милиарда?! И социалното неравенство е на рекордни равнища за целия ЕС. Да, общо сме много добре, но някои карат Бентлита, а други имат проблем с оцеляването и лечението.
Това ви е бъдещето, ако нещата останат същите в София и в България.
Няма да казвам какво да правите следващата седмица, само ще кажа, че ако чакате промяната да дойде през Фандъкова и Борисов, трябва да живеете 300 години. И пак не е сигурно.
Това е оптимистичната ми прогноза.
За това казах всяко друго решение освен запазването на статуквото е приемливо, разбираемо, без да бъде идеално. Боравим с лоши решения.
Но Картаген трябва да падне. Няма как това да стане красиво. Не съм сигурен дали ще отида да гласувам, само зная, че няма да обвинявам тези които ще отидат и протестират с гласа си. И като си помисля как са се чувствали участниците в Априлското въстание с този народ?! Чорбаджиите не дават пари, договарят се с властта и предават въстанниците за да запазят имотите си. Шепа луди глави, които тръгнали да търсят Свобода! Няма особена разлика. Но си струва да бъдеш свободен и да се бориш за това.
И помнете думите на големия Владимир Буковски, който отлетя към по-добрия свят вчера – “Зад маската на политическата коректност се крие по-злобната версия на марксизма.Започна нова Оруелска епоха. Вие го виждате – Гешев, Цацаров, Борисов. И искат от вас да останете политкоректни и и да отидете за гъби?!
Всяко действие е по-добро от бездействието.
Илиан Василев, Фейсбук


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар