Илиян Василев: Хвала на вас протестиращи, истински българи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Не съм най-активно и редовно присъстващия на протестите, но изпитвам огромно уважение към тези, които по-редовно протестират. Не зная дали си давате сметка, че момчета и момичета, които пречат на властимащите, включително с „блокади“ пред БНТ и други обществени места, не го правят за да задоволят някаква лична своя потребност, а от името на всички нас – за да има промяна към по-добро.

И тук стигам до най-важното в този пост – за тези излезли от релсите на елементарното приличие „елитни“ обслужващи властта, които си позволяват да ги наричат тълпа, лумпени и дори сган.

Тук ще се въздържа да кажа какво мисля за подобни подкреватници, които си позволяват да раздават присъди и оценки. Да, със сигурност хвърлянето на яйца не е най-фин израз на отношение, но това е меко, дори допустимо „насилие“ на хора, които вече над 80 дни са на улицата, срещу представители на властта, която упражнява гротесктно насилие на здравия разум и логиката, която изпраща полиция и жандармерия, като башибозук, и то с пари които ние с вас плащаме.
Добре че ги има тези млади и нетолкова млади, които вършат „народната“работа, защото със стоене по кръчми и пред компютри промяната към по-добро няма да стане. И те биха могли да се приберат при семействата, да сложат ракия и салата, да пуснат телевизора. Но са на улицита, често в студ и дъжд, избрали да не бъдат политкоректни. Хиляди пъти да бъдат благословени, за това че им пука за общото, за народното.

Страхливци и „професионални“ защитници и оплаквачи на властта винаги ще има. Имаше ги и при Живков, има и сега. Но от тяхната платена“защита“ на Борисов, Доган, Пеевски и Гешев, властта не става по-силна, става по-жалка. А те не печелят нищо, освен съжаление, че за пореден път са избрали „сигурното“ срещу „значимото“.

Но най-големият им грях е че ако днес България е на опашаката и като резултати и като самочувствие в ЕС, проядена от корупиця, то ОТГОВОРНОСТТА за това е и на медийното НСО на властта Стойчевци, и на Харизановци, вие допълнете списъците на тази кохорта.

За това като мине покрай вас някой със знамето, със свирка изобщо протестиращ му свалете шапка. Защото заради тези хора, Европа и света ни забелязаха – точно по същия начин по който участниците в Априлското въстание направиха така че да ни забележи Европа.

Хвала на вас протестиращи, истински българи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар