Илон Мъск добре помни руската водка в Москва

Илон Мъск добре помни руската водка в Москва

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В началото на 2000 г. основателят на SpaceX Илон Мъск изпива няколко шота водка в Москва по време на бизнес среща и губи съзнание. Това съобщава Business Insider, позовавайки се на биографията на милиардера, написана от Уолтър Айзъксън.

Според книгата през 2002 г. предприемачът е искал да стартира мисия до Марс и да отглежда растения там. Той е пътувал до Москва с надеждата да закупи руски ракети-носители. По пътя си пътува до Париж, където посещава парти. Когато пристигнал в Русия на следващия ден, вече бил с махмурлук.По време на деловия обяд, както пише авторът на книгата, на бизнесмена били сервирани много малко закуски, но много водка. Той и партньорите му също получили по една бутилка водка, на чийто етикет имало снимка на всеки от тях на фона на Марс.


„Изчислих теглото на храната и теглото на водката и те бяха приблизително еднакви“, разкаазва Илон Мъск
След няколко тоста Мъск, който подпираше главата си с ръка, изгуби съзнание и главата му се удари в масата с гръм и трясък. „Не мисля, че съм впечатлил руснаците“, признава той пред своя биограф.

Във вторник, 12 септември, излезе биографичната книга „Елон Мъск“, която разказва за живота на основателя на SpaceX и Tesla. Твърди се, че нейният автор Уолтър Айзъксън, който в миналото е написал биографията на Стив Джобс, е получил безпрецедентен достъп до Илон Мъск. В книгата се съобщават неизвестни досега факти, включително за използването на сателитната мрежа Starlink в бойните действия в Украйна.

По-рано от биографията на Мъск стана известно, че той и певицата Граймс имат трето дете. За него не се знае почти нищо, освен името му. Името му е Техно Механикус.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар