Илон Мъск предложи да купи Twitter за $43 милиарда

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск предложи да купи Twitter за $43 милиарда. Ако сделката се осъществи, той планира да направи компанията частна, но ако това не се случи, Мъск намеква, че може да се откаже от част или от целия си текущ дял в нея. След новината акциите на Twitter скочиха с 18%.

“Инвестирах в Twitter, защото вярвам в нейния потенциал да бъде платформа за свободата на словото в целия свят, която е обществен императив за функционираща демокрация”, пише Мъск. “Предлагам да купя 100% от Twitter за $54.20 на акция в брой и това е най-добрата и последна моя оферта”.Мъск е един от най-активните и ексцентрични потребители и критици на Twitter, но взаимоотношенията му със социалната мрежа станаха особено интересни в последните дни, след като той закупи 9.2% от компанията, превръщайки се в най-големият й акционер. За малко щеше да влезе и в борда на директорите й, но отхвърли предложението в последния момент. Сагата придобива още по-драматичен оттенък със съдебното дело от страна на акционерите в компанията срещу Мъск заради 11-дневното забавяне на официалното съобщение за направената инвестиция.


Twitter потвърждава, че е получила офертата на Мъск, отбелязвайки в прессъобщение, че съветът на директорите ще разгледа вниматело предложението, за да определи как да процедира в интерес на компанията и всичките й акционери.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар