Илон Мъск предложи Украйна да направи териториални отстъпки пред Русия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на Tesla и SpaceX сподели в Twitter как вижда решението на войната в Украйна.

Според най-богатия човек на планетата мирният договор трябва да включва следните стъпки:  • Повторение на изборите в анексираните региони под наблюдението на ООН. Русия си тръгва, ако това е волята на народа.
  • Крим формално става част от Русия, както е от 1783 г. (до грешката на Хрушчов).
  • Водоснабдяването на Крим е осигурено.
  • Украйна остава неутрална.

Илон Мъск призовава последователите си да гласуват в анкета, дали одобряват предложенията му. Около 60% от тях обаче не са съгласни с подобни отстъпки от страна на Украйна.


Това най-вероятно ще бъде изходът от войната. Единственият въпрос е колко души ще умрат преди това. Също така си струва да се отбележи, че друг макар и по-малко вероятен изход от този конфликт е ядрена война„, допълва Мъск.

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, също се включи в онлайн дебата със своя собствена анкета.

Кой Мъск харесвате повече – този, който подкрепя Украйна или онзи, който е за Русия?„, попита украинският президент. Близо 80% гласуват за „про-украинския Илон Мъск“.

Аз все още съм изцяло за Украйна, но съм убеден, че масивната ескалация на войната ще причини голяма вреда – както на Украйна, така и на света„, отговаря милиардерът.

По-думите му, ако Крим бъде изложен на риск, Русия ще премине към пълна мобилизация, а войната ще стане тотална. Според него единственият сигурен резултат от това е, че смъртта ще бъде опустошителна и за двете страни.

Русия има 3 пъти население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна в тотална война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир„, пише Мъск.

Последователите на Мъск в социалната мрежа обаче отбелязаха, че това поведение е близко до предателство. Те го сравниха с хората, призоваващи да не се праща оръжие на Великобритания по време на Втората световна война. Други съпоставиха думите на Мъск с даването на Чехословакия на Хитлер през 1938 г. Тогава западният политически елит счита, че териториалните отстъпки ще гарантират мира на Стария континент.

Мнозина дори обявиха Мъск за предател и помагач на Кремъл.

SpaceX обаче е дарила хиляди приемни станции за сателитния интернет Starlink на Украйна. Благодарение на него украинското командване има независима от Русия и руските хакери онлайн връзка. Според военните анализатори това подобрява възможността на командирите да издават по-ефективни заповеди към своите част и да бъдат по-осведомени на бойното поле.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар