Илон Мъск се помирява с OpenAI?

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Технологичният милиардер и предприемач Илон Мъск оттегли делото си срещу OpenAI преди насроченото изслушване относно искането на създателя на ChatGPT за прекратяване на делото, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Мъск, който е собственик на американския производител на електрически автомобили Tesla и е съосновател на OpenAI през 2015 г., съди стартъпа за изкуствен интелект, твърдейки, че OpenAI вече не е компания с нестопанска цел, откакто технологичният гигант Microsoft е основният бенефициент за изкуствен интелект с милиарди долари финансиране.

Мъск твърди, че OpenAI и неговия главен изпълнителен директор Сам Алтман, са изоставили първоначалната мисия на стартъпа за разработване на изкуствен интелект в полза на човечеството, а не за печалба, предаде Ройтерс. Според него това нарушава първоначалната декларация за мисията на OpenAI.

От своя страна компанията отхвърли твърденията, като заяви, че никога не е имало официално споразумение в такава форма.

Адвокатите на Мъск не посочиха причини за решението му да прекрати делото.

Съоснователите на OpenAI също повдигнаха обвинения срещу Мъск, твърдейки, че той е търсил “пълен контрол” върху компанията и позицията на главен изпълнителен директор.

В публикацията, която включва имейли от Мъск от времето му в OpenAI, те също казаха, че Мъск е искал компанията да се “слее с Tesla през 2018 г.

Технологичният милиардер досега не е коментирал версията на OpenAI за събитията.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар