Илон Мъск се провъзгласи за Император на Марс

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Илон Мъск не спира с екстравагантните си ходове. Неотдавна той си измисли звание, което е много по-звучно, отколкото просто основател или ръководител на Tesla – Мъск се определи като “Технокрал на Тесла” (Technoкing of Tesla), предава technews.bg.

Официално новата длъжност беше записана в доклада, подаден от компанията в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ. Сега обаче от профила на Илон Мъск в Twitter разбираме, че той има нова почетна титла и тя е… “Император на Марс” (Imperator of Mars)!

Намигващо емоджи в края на титлата намеква, че това е шега. Но във всяка шега има зрънце истина: въпреки всички неуспехи, сполетели наскоро прототипите на междупланетните ракети на SpaceX, компанията на Илон Мъск е явен лидер в предстоящото покоряване на Червената планета.

Все още не е ясно кога ще започне колонизацията на Марс. Дори самият Мъск дава различни прогнози за това колко скоро човечеството ще изпрати хора на Червената планета, но събитието определено ще се състои преди 2030 година.

Вероятно епохалният полет ще се случи някъде около 2026 година. И тогава Технокралят на Тесла ще има по-голямо основание да се титулува Император на Марс.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар