Илон Мъск хареса от своя профил в социалната мрежа снимка на известния български фотограф – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Милиардерът Илон Мъск, който стои зад Tesla, SpaceX и Twitter, хареса от своя профил в социалната мрежа снимка на известния български фотограф Владислав Терзийски. Кадърът е уловил едно от най-красивите места в България – Белоградчишките скали.

Pretty sure that was in Elden Ring— Elon Musk (@elonmusk) November 22, 2022


В коментара си под снимката Мъск пише, че в компютърната игра Elder Ring има скали, които много приличат на българските. Най-богатият човек в света вече определи Elder Ring за най-добрата игра на годината и я нарече „най-красивото изкуство, което съм виждал“. Играта е дело на японското студио FromSoftware и е разработена заедно с американския фентъзи автор Джордж Р.Р. Мартин.

Кадърът на българската забележителност впечатли много от последователите на Мъск, които също споделиха снимката. Хиляди са удивени от красивата дестинация у нас и споделят, че е изображението е чудесно и нереално красиво. Много хора пишат, че ще включат страната ни за посещение, за да видят на живо това място.

„Илон Мъск направи чудесна реклама на страната ни с този жест. Изображението е една от забележителностите в България, която заслужава да бъде показана пред по-голяма публика. Тази снимка включва едновременно история, археология и природа. Направих я преди 4 години с дрон“, сподели пред Bgtourism.bg авторът на снимката Владислав Терзийски.

Белоградчишките скали са скали, образувани при изветряването на триаски пясъчници и конгломерати. Скалите се разпростират на приблизително 30 км дължина, 3 до 5 км ширина и до 200 м височина. Те са обявени за природна забележителност от 1949 година. Този възхитителен природен феномен е изваян от стичащата се дъждовна вода и ветровете в продължение на 200 милиона години, превръщайки безформения камък в скулптури наподобяващи митични същества, човешки силуети, животни и птици.

През 2009 г. Белоградчишките скали участваха в световната класация за определяне на Седемте нови чудеса на природата. Българският природен феномен се нареди сред 77-те природни обекта от общо 261 природни от 222 страни, като получи гласовете на над 6,5 млн. души.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар