Илчев: Приоритети на НДСВ са влизане в Шенген и еврозоната – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Илчев: Приоритети на НДСВ са влизане в Шенген и еврозоната

стоп кадър/Nova News

НДСВ ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори, като засега решението е да играе сама. Това стана ясно на конгреса на царската партия. Над 170 делегати се събраха, за да върнат НДСВ отново в активната политика. Формацията ще стъпи върху нова програма, но като либерална партия НДСВ ще остане в политическия център. За лидер на възродената партия единодушно беше избран Станимир Илчев, който и досега беше начело заедно с Олимпи Кътев и Съби Давидов. „Не става дума за възраждане на НДСВ, а връщане към идеята да се явим на изборите, защото парламентарната система се разпада. Цялата политическа система е в криза. Все по-често има служебни правителства“. Това каза председателят на партията Станимир Илчев в студиото на „Офанзива“ по NOVA NEWS. Той посочи като приоритети на НДСВ влизане в еврозоната и в Шенген.


Политикът смята, че по удивително различен начин се сглобяват правителствата и коалициите от няколко години насам. Не се върви по пътя на сближаване на принципни позиции, изясняване на противоречията, без да бъдат квалифицирани като“ червени линии“, не се обличат в споразумения постигнатите съгласия по основните теми, посочи Илчев.

Позоренията, че НДСВ е нечий проект, че е някаква „мистична“ група хора, от които трябва да се плашим са дълбоко неверни, но те продължават да се лансират, посочи политикът. Причината за това е, че част от хората дълго време са манипулирани и са уязвими на такива теории, смята той. Другата причина е, че е част от младите хора не желаят да се запознаят с близката история, допълни политикът.

„Ще предложим принципът на равно третиране на всички български граждани, на всички юридически субекти и на всички икономически субекти. Опазихме се да създаваме от собствени, партийно-центрирани клиентелни мрежи. Не бяхме съгласни с парцелирането на икономиката. Против програми сме, в които пожелателните идеи са повече от реално осъществимите“, каза Илчев.

Той разказа за поздравителния адрес, който НДСВ са получили от Симеон Сакскобургготски.

Политикът смята, че вниманието на обществото може да бъде привлечено, ако хората са млади и честни, добре образовани и практически ориентирани.

„Нашата заявка е да се явим самостоятелно на избори, което е форма на честно отношение към обществото“, посочи той. Илчев допълни, че на този етап нямат идея да търсят коалиция.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар