Илън Мъск посвети цяла глава от биографичната си книга на българин

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Илън Мъск посвети глава от биографичната си книга на българин. Става дума за Кико Дончев – инженер и директор на наземни операции и подготовка за изстрелване в SpaceX, който стои неотлъчно до Мъск по време на изстрелването на ракетата на частната компания през 2020 година.

Дончев е роден в България, но емигрира с в Щатите, когато баща му – математикът Ясен Дончев, получава работа като преподавател в университета в Мичиган. Завършва аерокосмическо инженерство с изключително висок успех, което му предоставя и една от мечтаните възможности – стаж в Boeing. Той обаче бързо се разочарова от работата там и се среща с приятел, работещ в компанията на Мъск.


“Никога няма да забравя момента, когато стъпих в SpaceX”, казва Дончев, цитиран в книгата на своя шеф. 


Скрийншот: Биографията на Мъск

“Всички млади инженери се спукваха от работа, носеха тениски, имаха татуировки. Казах си “това са моите хора”, пише още в биографията на Мъск.

Кико Дончев работи вече 10 години в SpaceX и е не просто служител, а е и много близък с Мъск. Милиардерът го описва като рязък, и брутално критикуващ, но с критики, които в повечето случаи са напълно основателни.

“Той е едно много умно, будно дете, говори български, много е умен и с много приятен характер, наскоро му се роди дете. Млад, амбициозен”, споделя Ани Гогова – приятелка на Дончев, цитирана от bTV.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар