Имало разум: Германия се отказа да изпраща бронетранспортьори на Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт се отказа от идеята да предостави на Украйна бронетранспортьори, като заяви, че не може да „източва“ собствените оръжейни запаси на Германия, предаде ДПА.

„Подкрепяме Украйна отговорно и с всичко в рамките на възможностите си, но трябва да подсигурим отбранителните способности на Германия“, каза Ламбрехт, предаде БТА.

Германия започна да доставя на Украйна по-тежко военно оборудване като самоходни противовъздушни установки, макар и по-късно, отколкото искаше Киев. Въпреки това украинските лидери продължават да оказват натиск върху западните съюзници и настояват за допълнително въоръжение, с което да се сражават с руските сили.

„Безотговорно е да се иска да се източи Бундесверът, особено в тези времена, още повече игнорирайки съвета на генералния военен инспектор“, обясни Ламбрехт.

По-рано генералният инспектор Еберхард Цорн, който е най-високопоставеният военен в Германия, каза, че в този момент армията не разполага с излишни бронетранспортьори „Фукс“.

Консервативната опозиция в парламента от своя страна призовава за незабавно предоставяне на 200 такива бронетранспортьори на Киев.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар