Имате ли талисман? 8 предмета, които ще ви донесат късмет!

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Имате ли талисман? Предмет, който е винаги с или около вас и ви носи късмет, или ви пази от негативна енергия?

Имате ли талисман? 8 предмета, които ще ви донесат късмет!
 © iStock

Талисманите са предмети, за които притежателите им вярват, че имат някаква загадъчна сила. Има предмети, които масово се считат за подходящи за талисман. Такива са Ръката на Фатима, символът Ин-Ян, четирилистната детелина, заешкото краче и т.н. Има и талисмани, свързани с притежателя си на дълбоко лично ниво – часовник на дядо, пръстен от баба, декоративен предмет, който се предава в семейството ви от няколко поколения и други.

Талисманите дават сила, успокоение и увереност. Пазят от зли очи и носят късмет.

Някои хора смятат, че талисманът има сила, ако притежателят вярва в това. Той “отдава” своята енергия и с нея захранва талисмана, за да го предпазва или да подпомага успехите му в определени начинания.

 

А вие имате ли талисман?

 

Окото на Назар

Окото на Назар е един от древните символи, останали популярни и в наши дни. Смята се, че отблъсква лошата енергия и е особено ефективно при ревност и завист. В миналото се е носило като част от бижута, но днес виждаме Окото на Назар в различни амулети, които предпазват дома и дори колата. Най-важното, което трябва да знаете за талисмани с Окото на Назар, е винаги да го поставяте на видно място. Така най-добре отблъсква лошата енергия.

Окото на Назар пази от уроки! Какво трябва да знаете за него? >>>

30 предмета, които трябва да имате в дома си >>>

окото на назар

 

Анх

Анх е символ от Древен Египет. Наподобява кръст, който има овална дупка в горния си край. Анх символизира вечния живот. Наричат го още Ключът към живота и се смята, че символизира съюза между Земното царство и Рая. В Древен Египет са слагали Анх върху мумиите, за да гарантират на починалия благоденствие в отвъдния свят. Днес Анх се използва като талисман. Ако го носите за късмет в себе си, се препоръчва да е изработен от метал.

Ако искате да пази дома или колата ви, по-подходящи са талисманите от камък, глина или дърво.

8 вещи, които привличат добър късмет у дома >>>

анх

 

Звездата на Давид

Друг много популярен символ, използван за талисман, е Звездата на Давид. Тя представлява два триъгълника, преплетени един с друг. Триъгълникът, който сочи нагоре, символизира огъня, небето и мъжествеността. Сочещият надолу триъгълник е за водата, земята и женствеността. Смята се, че Звездата на Давид пази притежателя си от негативна енергия и му носи късмет в начинанията

звездата на давид

 

Ръката на Фатима

Ръката на Фатима е един от най-древните символи, останали добре познати и до днес. Среща се за първи път при финикийците. Ръката на Фатима е универсален символ за предпазване от негативна енергия. В средата на талисмана обикновено има “всевиждащо око”, на което нищо не убягва. 

Ръката на Фатима присъства в много вярвания и култури и има разнообразни интерпретации. Символи на местните жители се преплитат в ръката, добавяйки ѝ защитни сили. Смята се, че амулетите с Ръката на Фатима са най-силни, ако в тях има нарисувани риби.

Символът Хамса или Ръката на Фатима >>>

ръката на фатима

 

Ин и Ян

Според теорията за Ин и Ян всичко във Вселената се състои от две противоположни сили, които са дълбоко свързани. Ин е женската енергия, а Ян – мъжката. Начина, по който си взаимодействат, е смисълът на живота. Те не могат да съществуват една без друга, защото са  срещуположни, подкрепят се и се подхранват една друга. Талисманите с Ин и Ян не само че носят късмет, но и помагат да намерите баланс в живота си

Ин и Ян

 

Четирилистна детелина

За четирилистната детелина също се вярва, че ще донесе късмет на онзи, който я носи. Четирилистната детелина свързваме с времето на келтите, а според други тя е донесена на Земята от Ева, която я откъснала на тръгване от Рая. Затова и се свързва с късмет. 

Любопитно: Според едно проучване 1 на 10 000 детелини е четирилистна.

четирилистна детелина

За да се запази четирилистната детелина за по-дълго време, най-добре първо я сложете между страниците на книга, за да я изсушите. След това внимателно я поставете върху лист хартия и я ламинирайте, за да можете спокойно да я носите в портфейла си, без да се страхувате, че ще я повредите.

 

Люспи от шаран в портфейла

Сред международните традиции, няма как да пропуснем да включим една родна. По стара традиция на Никулден трябва да си отделите люспи от празничния шаран и да сложите поне 1 в портфейла си. Това ще ви донесе късмет и пари и ще ви пази от болести. Ако спазвате тази традиция години наред, винаги изхвърляйте старата люспа преди да сложите новата. Най-добре е да я пуснете в река, за да я отнесе водата.

Поверия и суеверия за Никулден >>>

 

Подкова

Подковата е талисман, който прогонва злото и носи късмет. В миналото подкови са се закачали отстрани, на или над входната врата, за да не позволява на лошата енергия да влиза в дома. Днес освен за това, подковите са популярен талисман за късмет. Красивата им форма ги прави подходящи за различни видове бижута – от висулки за шията до обеци.

Ако имате талисман с форма на подкова, запомнете, че винаги трябва да се носи/ поставя с овалната част надолу.

жена, подкова късмет

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар