Има данъчна измама при сделките на Цветанов и компания, твърди адвокат – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има данъчна измама при сделките на Цветанов и компания, твърди адвокат

Стоп кадър, бТВ

“Законът позволява един имот да се продава на данъчна оценка – най-ниската цена, на която може да се продаде, но законът не позволява да се впише, че се продава на данъчна оценка, а в същото време да се плати на по-висока цена. Това, въпреки някои мнения, че е допустима от гражданското право симулация, според мен е категорична данъчна измама, която се  е превърнала в масов спорт в България и се толерира от хората във властта”. Това коментира адвокат Михаил Екимджиев пред Би Ти Ви.

Адвокат Екимджиев заяви, че очаква Цветан Цветанов да си подаде оставката, защото така ще запази шанс да се върне в голямата политика и би ограничил щетите върху репутацията на ГЕРБ. Той допълни, че зависимостта между контролните органи и властта е очевидна. Според него скандалът е толкова тежък, че ГЕРБ нямат полезни ходове. “Зад тази първична реакция се крие едно фундаменталното неразбиране, както на тяхната роля, така и ролята на журналистиката – да бъде медиатор между обществото и властта”, допълни адвокатът по повод обвиненията на замесените в скандала, че става дума за фалшиви новини от партийни централи.

Екимджиев заяви, че клишето: “Невинен до доказване на противното” не трябва да се прилага в тази ситуация, защото той е присъщ на наказателното право, а тук става въпрос за гражданско право.

“Ако оставим настрани юридическия дискурс, от гледна точка на традициите на добрата политика в старите демокрации, всеки политик, поставяйки се доброволно във фокуса на общественото внимание, той отива там не само да обгрижва егото си и да черпи благини. Всеки политик трябва да е наясно, че той поема отговорности, свързани с ограничения, които той сам трябва да си наложи. Той трябва да удържа нагоните си”, заяви адвокатът. Политиците трябва да са пример за подражание, защото добрите примери идват от елитите, допълни той.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар