ИМА ДОБРИ ХОРА! Анонимен плати тока на приюта на отец Иван

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Благополучно приключи проблемът с неплатените сметки за електричество в приюти за сираци “Свети Николай” в софийското село Нови Хан, по известен като приюта на отец Иван, пише в. “Телеграф”.

Анонимен благодетел е платил всички задължения и в дома отново е светло.

Синът на отец Иван – отец Григорий, който сега се грижи за приюта съобщи, че благодетелят категорично е пожелал да остане анонимен. Мъжът е сериозен бизнесмен и е платил сметката от 4970 лева, която приютът дължи на ЧЕЗ.

“Четири месеца не бяхме в състояние да си плащаме сметките.

Още веднъж искам да благодаря на дружеството за проявената толерантност и разбиране. Сметките за тока са най-големият ни разход. Пестим максимално, всичките ни ел. уреди са енергоспестяващи, но и питомците ни са доста. Трябва енергия не само за осветление и за хладилниците, но и да се готви.

А и хората трябва да се перат и къпят. Поставили сме и слънчеви панели, но те загряват водата бавно и в крайна сметка пак опираме до бойлерите и бързоварите. А за зло годината се случи дъждовна, с малко слънце”, обясни проблемите отецът.

Не така стоят нещата в другия приют в ломското село Якимово. Там също има натрупани дългове за ток от около 5000 лева и отец Иван беше принуден да изведе хората на къмпинг край язовир “Огоста”.

Междувременно обаче той е получил тежка белодробна криза и сега се намира в болницата в Монтана. “Причерня ми изведнъж”, припаднах и не знам какво стана с мен. Оказа се, че съм вдигнал 40 градуса температура”, разказа архимандритът. В момента отец Иван е на системи и антибиотици.

След постъпването му в болницата лагерът край язовира е разтурен и хората са се прибрали в приюта заедно с покъщнината и животните.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар