Има ли ваксина срещу безхаберието на управляващата хубта?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има българска ваксина за Ковид 19? Тя е проста – АК.

Скорошният случай в Пловдив, когато двама болни умряха, след като ги оставиха да агонизират на стълбите на една болница, разтърси България. Разтърси всички обикновени българи.

Но това разтърсване въобще не стигна до здравния министър, главния санитарен инспектор на Републиката и цялата останала сволоч в оня щаб! Те казаха – ами, случва се! Абе – случва се, има такива случаи! След което здравният министър спокойно заяви, че ще чака прокуратурата да си каже думата.

Абе, господин професоре, откога прокуратурата стана по-компетентна по медицинската част от теб, лекар, доктор на медицинските науки, и стадата твои експерти по кабинетите в министерството ти, та тя да определи кой и как не си е свършил работата в една болница?!

После пред камерите се появи директорът на болницата „Свети Георги” в Пловдив, също професор, в чийто филиал умряха двамата клетници. И ни светна, че това било просто случайност, нищо друго. Че малко логистика не им достигнала да се справят с положението. Че до 98% били готови за предизвикателствата на епидемията и че тия двамата по някаква нелепа случайност попаднали точно в тези липсващи 2 процента!

Два дни по-късно същият този директор-професор, пак пред камерите, вече каза съвсем друго – че случилото било абсолютно недопустимо, уволни петима от персонала си, а двама наказа с последно предупреждение.

Е, точно тук е заровено кучето – в тези два дни. От което за стотен или повече път става кристално ясно, че прогнилото, корумпирано и самозабравило се управление на ГЕРБ е напълно идиотско! То правилно прогнозира какво би могло да се случи, но не взема никакви мерки да го предотврати или поне да минимизира щетите, а чака някъде да пламне пожарът, за да се втурне да го гаси, очаквайки при това да го похвалим за самоотвержеността му. Но то на какво друго да се надяваме, когато първият идиот в държавата по професия е пожарникар.

От другата страна обаче са онези надолу в стуктурите, които се наричат лекари и които оставиха със съзнателното си бездействие двама души на смъртта. Трябва ли да ги ваксинираме с нашата българска ваксина АК, образец 1947 г.?

Айде помислете за отговора. Защото в случая те не са били лекари, а пратеници на смъртта. Защото са се наели да решават вместо Бог кой да живее и кой да мре. Въпреки клетвата им и възможностите им да спасят тези хора.

Но крушката си има опашка, която нито здравният министър, нито главният санитарен инспектор, нито другите от щаба, също дипломирани лекари, плюс това – с титли, се правят, че не виждат. Напротив, карат се на нас, че не сме спазвали техните три Д.

И там бил ЦЕЛИЯТ ПРОБЛЕМ! Не в това, че лекари, медсестри и санитари са оставили двама болни в критично състояние да умират по стълбите на болницата им. НИЕ СМЕ БИЛИ ВИНОВНИ, ЧЕ НЕ СМЕ СИ СЛАГАЛИ КАКТО ТРЯБВА МАСКИТЕ!

И питам тук – има ли лекар, който да твърди, че пациент, който без кислород ще умре за 20 минути, подлежи на ДОЛЕКУВАНЕ, а не за АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ?! Бих искал да го видя този лекар!

И ще ви кажа какво е станало. Човекът е бил с пет байпаса, с бъбречна недостатъчност и с какво ли още не, както се пише по медиите. И въпреки всичко това, въпреки всичките му ужасяващи медицински показатели той е ИЗПИСАН от клиника за АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ и е насочен към клиника за ДОЛЕКУВАНЕ! Човек, който по условие умира без активно лечение!!!

Кой е разпоредил това? Ще ви кажа – това е ЛЕКАР, който е решил, че човекът тъй и тъй умира, ама поне да не е при него! Да е там, някъде другаде, на други стълби, там да мре! За да е чист в отчетите си.

Не му казвайте после, че е лекар! Лекарят трябва да лекува, а не да е погребален агент!

А какво става на стълбите? Кислородът в бутилката, с която са снабдили услужливо пациента от болницата за АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ, свършва. Появява се все пак някакво медицинско лице, което я взема, за да я замени с друга. И го няма половин час. След което пациентът все пак е поставен в реанимацията и му прилагат най-ефективното според тях лечение – пляскане по бузите, за да се събудел. Без да му дават кислород.

Не защото няма, не се съмнявайте! Ами защото нямали нужната логистика, за да го достави някой! Абе – ония липсващи 2 процента…

Да не говорим, че медиите от месец и половина насам са пълни с такива случаи!

Съжалявам, ама някак не ми иде да ръкопляскам…

Рибата, както е известно, се вмирисва откъм опашката. Преди дни оня идиот, мутрата Борисов, премиер на Републиката, от удобния си стол каза (ударението, разбира се, е на второто „а”) – всеки трябва да бъде лекуван, ако трябва и с хеликоптер ще бъде докаран.

Къде ти беше тоя хеликоптер бе, Борисов, който да докара умиращия човек от първия до третия етаж на една българска болница, та да има той своя час или два, или сто, или повече живот!? Къде беше тоя хеликоптер!?

Идиотът, здравен министър, професор Ангелов, казва, че сме били във военно положение и трябвало да се изпълняват заповедите на командващия. Тоест – неговите.

Абе, идиот, за какво да ти слушаме неадекватните заповеди, като ни водиш към смърт?! Ти да ни казваш, без да ти мигнат очилата, че всичко било предвидено, че всичко било наред, а в това време хората мрат по стълбите и в линейките!

Ама това се било случвало… Абе, ей тъй на – случвало се. А ако бяха баща ти, майка ти, синът ти или племенникът ти, щеше ли да се случи?! Кажи бе, идиот!!? Нямаше… Задника щеше да се скъсаш!

А и не било и време сега, в разгара на епидемията, да се прави реформа на здравната система, обяснява ни убедено министърът. А кога ще дойде това време – когато половината население измре? Тогава ли?!

Или когато вирусът загуби някак естествено своята сила и епидемията премине? Тогава ще кажете – ето, справихме се! Нищо че вече сме на първо място по смъртност в ЕС, а може би и по света. Главното според вас ще е, че все пак (още) не се е споминало цялото население на страната.

Българската ваксина за Ковид 19, за която споменах в началото, е налична и очевидна. Просто трябва да се приложи. За да се излекуваме. А доброволците да сторят това стават все повече!

 

Автор: Огнян Марков, заглавието е на редакцията

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар