Има ли държава? Кмет на ВМРО продава 1 127 000 кв. м гора!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кметът на гр. Елин Пелин Ивайло Симеонов от ВМРО предлага за продан 1 127 000 квадратни метра широколистна гора – ЕДИН МИЛИОН И СТО ДВАДЕСЕТ И СЕДЕМ ХИЛЯДИ КВАДРАТНИ МЕТРА ЗЕМЯ!

Как им се казва на такива хора, нали знаете ? Имали някакви служби в нашата държава, които да могат да спрат подобни действия? Защо трябва да се продава гората? В точка 19 може да видите предложението на „патриота”.

Това пише на своята стена във фейсбук един от лидерите на протестите през 2013 г. Ангел Славчев.

Справка на Narod.bg показа, че кметът на ВМРО не за сефте прави показни дивотии с идеята, че е недосегаем.

През януари 2017 г. Ивайло Симеонов трябваше да бъде отстранен от поста си. Причината е, че въпреки всички препоръки и правила, кметът все още участвал в управлението на частни фирми, а заедно с това е и кмет на една от големите общини в региона, обясниха още източниците ни от службите.

Част от закононарушенията, за които прокуратурата, ДАНС и ЦИК разполагат с документи са следните:

I. Съгласно чл. 41, ал. 1 от ЗМСМА, Кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност по смисъла на Търговския закон и да бъдат управители в търговски дружества. Чл. 42 ал. 3 от същия закон изрично разпорежда в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати, съответно от приемането на решението на общинския съвет, лице, което при избирането му за кмет заема длъжност или осъществява дейност по ал. 1, да предприеме необходимите действия за прекратяване на дейността и/или за освобождаването му от заеманата длъжност и уведомява писмено за това председателя на общинския съвет и общинската избирателна комисия.

Към момента на обявяването на изборните резултати в общ. Елин Пелин Ивайло Симеонов е управител и едноличен собственик на капитала на „Димар 88“ ЕООД. Независимо, че законът категорично забранява извършване на търговска дейност.

Симеонов встъпва в длъжност на 13.11.2015 г., а прехвърля дяловете в дружеството едва на 28.12.2015 г., т.е., повече от месец след изискуемия от закона срок.

Въпреки това хунтата пази своите и наглецът остана на поста.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар