Има ли шансове за кабинет с третия мандат? (ОБЗОР) – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има ли шансове за кабинет с третия мандат? (ОБЗОР)

стоп кадър/БНТ

След предизвестения провал на втория мандат – какви са шансовете да се случи нещо с третата папка? Президентът сам трябва да реши на коя от останалите парламентарно представени партии да я връчи. Опозицията е категорична, че България трябва да отиде на предсрочни избори. Дали ще бъдат 2 в 1, или не – това ще реши държавният глава.

Само от “Възраждане” казаха, че имат готов състав на кабинет и ще правят опити за правителство, ако третият мандат отиде при тях. “Ако въобще има такъв, няма да го бавим. Винаги сме казвали, че сме готови да го вземем и да съставим правителство”, посочи лидерът на партията Костадин Костадинов.

И докато въпросът на кого президентът би връчил последния проучвателен мандат все още няма отговор, ИТН смята, че поправките в основния закон може да доведат до конституционна криза при назначаването на служебна власт. Тошко Йорданов коментира, че е по-добре изборите да са в един ден с тези за европарламент, за да има по-голяма избирателна активност и да не се харчат излишни пари от държавния бюджет.

Още в неделя от ДПС заявиха, че няма да работят за трети мандат. Опит за кабинет с третата папка няма да правят и от БСП. “Ако дойде при нас, ще го върнем веднага. Ние сме за избори 2 в 1”, категорична е Корнелия Нинова.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар