Има ли шанс за редовно правителство с втория и третия мандат? – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има ли шанс за редовно правителство с втория и третия мандат?

Атлантически съвет

От ДПС заявиха, че е възможно правителство с втория и третия мандат. Вече има нови заявки за третата папка.

“Разбира се, че е възможно правителство с втория мандат. В България има политици и партии, които са загрижени за бъдещето на страната и на гражданите, но най-вече да има нормалност, диалог и да функционират всички системи. Има, но на първо място трябва да се възстанови диалогът, обсъжданията, темите, които касаят България”, посочи зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов.

 Според него дали да бъде върната папката, трябва да бъде решение на колективния орган на партията със съответните аргументи. 

Изпълнителният  съвет на “Демократи за силна България” изпрати своя резолюция. В нея те предлагат на “Продължаваме Промяната – Демократична България” да обсъдят и приемат механизъм за излизане от настоящата политическа криза.

“Считаме, че такава възможност е да поискаме третия мандат, който да бъде разглеждан като “национален”. Създаденото с него управление под формата на “технически кабинет”, трябва да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република”, допълват те в позицията си.

“Третият мандат трябва да се обсъди внимателно. Това предложение има своите предимства и проблеми. Няма да ги обсъждам”, отвърна Николай Денков. 

В момента се провежда Национален съвет на “Продължаваме Промяната” на влизане председателят на ПГ Николай Денков заяви, че разговори с ДПС могат да се водят единствено ако “Пеевски бъде премахнат от политическия терен”. 

“Докато Пеевски е на политическия терен, ние нямаме никакъв шанс да говорим с ДПС по политики. Ако той бъде премахнат, тогава ще можем”, каза той. 

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар