Има надежда: Доц. Мангъров става началник на клиника за лечение на COVID-19

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров от вчера е началник на клиниката в Инфекциозна болница, в която се лекуват болните от коронавирус в болницата, каза днес здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Той е говорил вчера с него и лично го е помолил да се включи. “Отговорността за лечението на тези пациенти ще е негово. Рамо до рамо с другите лекари. Единственото ми изискване е да спазва строгите противоепидемични мерки и личните предпазни средства, за което проф. д-р Червенякова ще направи необходимите административни указания”, допълни министърът.

 

 

Доц. Мангъров е сред основните критици на носенето на маски и ограничителните мерки, налагани от правителството. Мангъров е подал молба доброволно е пожелал да бъде включен сред медиците на първа линия, тъй като в детското отделение в момента няма много работа, каза директорът на болницата д-р Татяна Червенякова.

 

Няма недостиг на легла в големите лечебни заведения в София, каза министърът. Вече има ДКЦ-та, които са открити кабинети за преглед за коронавирус. Проф. Ангелов поясни, че след преструктурирането ще се открият до 50% допълнителни места, за което е осигурен и финансов ресурс. Министърът подчерта, че резултатите от тестовете в България излизат в разумни срокове.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар