“Има такъв народ” върнаха изпълнен мандата на президента (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От партия “Има такъв народ” върнаха изпълнения мандат на президента Румен Радев. Конституционният срок, в който от партията на Слави Трифонов трябваше да обяви своето предложение за кабинет на президента, изтече днес в 17 часа.

Името на новия кандидат за правосъден министър е Иво Георгиев Атанасов, обяви номинираният за премиер Пламен Николов. Енигмата кой ще смени оттеглилия се по-рано сутринта Момчил Иванов остана до последно и бе разбулена едва в присъствието на президента.

Атанасов е юрист, бил е народен представител и в 45-ото Народно събрание от “Има такъв народ”. 

На излизане от “Дондуков” 2 Пламен Николов изтъкна, че това е една достойна кандидатура. И добави: “Нашата скамейка е дълга”.

На въпроса дали и кога президентът ще издаде указа, заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов припомни приказката за “сметките и кръчмаря”. 

“Ясно е, че Момчил не е в този списък заради вас”, упрекна медиите Йорданов. “Защото вие тиражирахте глупости и лъжи!”, обвини той журналистите.

Кабинетът ще има двама вицепремиери – това са министрите на външните работи Ради Найденов и вътрешният министър Петър Илиев. Найденов ще поеме ресора по европейските въпроси, а Илиев – по сигурността.

Името на предварително обявения министър без портфейл по ромските въпроси не бе споменато от Николов, който изчете списъка с всички останали министри без промяна.

При приемането на папката с имената на министрите президентът Румен Радев призна, че от личен опит знае колко е трудно да се състави правителство и да се събере правилният екип от хора с експертиза.

ИТН днес до последно продължиха разговорите за подкрепа с БСП в Народното събрание.

От “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!” все още не са дали категоричен отговор дали ще подкрепят този състав на Министерския съвет. Те заявиха, че това ще стане ясно в рамките на парламентарната процедура, която ще започне, след като президентът внесе за разглеждане в НС предложения от “Има такъв народ” състав на кабинета.

ГЕРБ-СДС вече обявиха, че ще влязат в зала и ще гласуват против състава на Министерския съвет, предложен от ИТН.

Към момента от ДПС не са обявили позицията си.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар