“Има такъв народ” не разкри плановете си и пред държавния глава (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И на консултациите си с президента Румен Радев от “Има такъв народ” не разкриха дали имат намерение да предлагат правителство, ако мандатът стигне до тях. От втората по численост парламентарна група декларираха, че ще обсъдят конструктивно становището си, като ще спазват “Конституцията и законите такива, каквито са”.

“С гласа си българските граждани отредиха изключително важна роля на вашата партия и в 45-ото Народно събрание, и в цялостния политически дневен ред на страната. Предизвикателствата пред нашата страна са огромни, не само усложнената среда за сигурност, но и икономическата и социалната криза, необходимостта от внасяне в срок на ефективен план за възстановяване и устойчивост. Това налага отговорно правителство с устойчива парламентарна подкрепа. Към вас са вперени очакванията на българските граждани. В момента законите – такива, каквито са, трябва да бъдат спазвани от всички.” Това заяви държавният глава Румен Радев на консултацията в президенството с партията “Има такъв народ”.

Той добави, че ГЕРБ имат готовност да съставят правителство, но ако то не бъде подкрепено, идва ред на партията на Слави Трифонов. 

“ГЕРБ имат готовност да съставят правителство, но не искам да се превръщам в човек, който предсказва какво ще се случи. Ако правителството на ГЕРБ-СДС не бъде подкрепено, отговорността идва при вас. Затова съм готов да чуя вашите намерения,  каква е вашата ценностна рамка, вашата граница на компромис, както и диалогът, който водите с другите политически формации за подкрепа на едно такова правителство, защото тази хипотеза съществува и не можем да я пренебрегнем. Вашата роля е отговорна, очакванията към вас ще растат”, подчерта Румен Радев и добави, че сега работата на парламента трябва да се концентрира върху законодателната дейност и съставянето на правителство.

“Ние сме изключително щастливи, че президентската институция във ваше лице спазва Конституцията и законите на страната и не си позволява тълкуване, както на някого му се иска в определени случаи. Вие вървите по закон, което е дълг на президентската институция ви благодарим за това, че го правите”, това посочи председателят на партията Тошко Йорданов.

“Ние като политическа сила искаме да правим точно това – да спазваме законите такива, каквито са. Народното събрание има законодателна сила и то може да променя законите, но в момента законите – такива, каквито са, трябва да бъдат спазвани от всички независимо дали им харесва, или не”, добави Йорданов.

Консултациите на живо СЛЕДЕТЕ ТУК >>

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар