“Има такъв народ”: С удоволствие ще поемем отговорност при стабилно мнозинство – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кандидатът за депутат от “Има такъв народ” Филип Станев заяви пред Би Ти Ви, че хората не трябва да се страхуват от нови избори, ако отново не бъде излъчено правителство след вота на 11 юли. По думите му изборите са най-доброто лекарство за демокрацията и не изключи да има такива, ако няма мнозинство в парламента. “В една демокрация не трябва да се плашим от избори. Избирателите решават, нека направят така да има стабилно мнозинство и тогава с удоволствие ще поемем тази отговорност. Подготвени сме, имаме експертите”, каза Станев.

Той за пореден път подчерта, че “Има такъв народ” няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС. Според него ще е несъстоятелно години наред в “Шоуто на Слави Трифонов” да се обяснява как тези партии са провалили държавата и накрая да започнат преговори точно с тях. По думите му това ще е нечестно към избирателите. Той обаче не отхвърли евентуална подкрепа от някоя от тези партии за съставянето на кабинет.

“Не можеш да кажеш на някой да не те подкрепя. Може да не искаш да работиш с него, но не и да не те подкрепя”, уточни Станев, цитиран от “Дневник”.

Той каза още, че съдебната реформа е належаща и спешна и ще е едно от първите неща, с което партията ще се захване, ако управлява. Като основни цели Станев постави изваждането на прокуратурата от съдебната власт и поставянето ѝ в изпълнителната и закриването на специализираните съд и прокуратура, които определи като бухалки.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар