Има 45 сигнала за купуване на гласове в страната, обяви гл. комисар на МВР – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

45 са сигналите за купуване на гласове в цялата страна. Задържани са четирима или петима души. Това заяви на брифинг в Пловдив главният комисар на МВР Петър Тодоров.

„Има около 45 сигнала за купуване на гласове на територията на цялата страна. Образувани са осем досъдебни производства”, подчерта Тодоров. И допълни: „Ситуацията е доста динамична. Някои са задържани за 24 часа, а други за 72 часа”.По думите му схемите за купуване на гласове са традиционни. „Става дума за опрощаване на лихви, даване на парични суми, схемата „дърва срещу глас“. Проверяват се данни за завишаване на подвижните секции”, допълни той.


Главният комисар коментира и мащабната акция срещу незаконната миграция, която се провежда на територията на няколко областни дирекции на полицията.

„Акцията се провеждана територията на цялата страна. В последните два дни бяха проведени операции срещу две групи, които се занимават с трафик на мигранти. На територията на Сливен през вчерашния ден има 12 задържани лица, от които 5 са с повдигнати обвинения и наложена мярка задържане под стража за 72 часа“.  

При извършените множество обиски са задържани 19 мигранти. „Касае се за добре структурирана група, която се занимава с тази престъпна дейност. Подобна акция беше поведена и в Пловдив в понеделник”, подчерта той. И допълни:”Това същ е една добре организирана група за трафик на хора. Каналът за трафик в Пловдив към настоящия момент е пресечен”.

„Очакваме да има още множество арести. Както министърът заяви по повод смъртта на двамата колеги в Бургас, държавата ще отговори с цялата си мощ. За всяко едно лице, за което може да съберем данни, че има съпричастност към този вид дейност – ще му бъдат   повдигнати обвинения. Това, което ще видите през следващите дни и седмици, е да се видят още резултати по повод на тази дейност”, категоричен беше Тодоров.

По думите му та този етап той не може да сподели информация дали има замесени служители на „Гранична полиция” при разбиването на канала за трафик в Пловдив.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар