Имената на 505 кметове стават ясни в неделя – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Имената на новите кметове в общо 505 общини, кметства и района ще станат ясни след балотажа. В неделя, 3 ноември, ще се проведе балотаж за избор на 97 кметове на общини, 377 кметове на кметства и за избор на 31 районни кметове, обявиха от ЦИК, предаде БНР. Избраните на първи тур кметове на общини са 168. От тях девет са кметове на областни градове.

Междинни данни сочат, че избирателната активност на първия тур е близо 51 процента. 

Към 12 ч. ЦИК беше получила изборните протоколи от 220 от 265-те общини. От областните центрове книжата си не бяха предали от София, Пловдив и Стара Загора. На този фон е ясно, че в 9 областни градове е избран кмет, а в останалите 18 в неделя ще има балотаж, заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев:

“Въз основа на тези протоколи, които са предоставени към момента, ние знаем, че в 9 места, в 9 общини няма да има балотажи. В останалите места ще има балотажи. Все пак хубаво е да имаме окончателната информация, за да може вече да предоставим пълния списък на местата, където ще има балотажи. Още от сутринта очакваме да пристигне Общинската избирателна комисия в Столична община. Те във вчерашния ден приключиха приемането на всички протоколи от страна на секционните избирателни комисии”.

ОИК София обяви окончателните резултатите от местите избори в столицата. Вече е ясно, че кметът на Столичната община за следващите 4 години ще бъде избрана на балотаж в неделя. Балотаж ще има и в 22 от 24-те столични района. На първи тур е избран само кмет на район Банкя и на Кремиковци

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар