Ина Ананиева напусна ансамбъла и златните момичета

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ина Ананиева вече няма да бъде треньор на ансамбъла по художествена гимнастика. Специалистката си взима почивка, а и има лични здравословни причини, поради които ще бъде по-далеч от гимнастиката. За никого не е тайна, че особено през последната година на Ина Ананиева се събраха доста проблеми и премина през какво ли не, за да издържи на натоварванията, пише sporta.bg.

Всички момичета от националния ансамбъл, спечелил бронза на Олимпиадата в Рио, също вече се оттеглиха.

Новият треньор на ансамбъла ще бъде Весела Димитрова. Тя се занимава с тима от лятото, когато събра десетина момичета на подготовка. Всекидневно на базата на “Раковски” чаровната треньорка и състезателките от новия ансамбъл работят неуморно. Част от екипа на Весела Димитрова на този етап е и “златното момиче” Михаела Маевска. И двете бяха избрани единодушно от ръководството на федерацията.

Ина Ананиева напусна ансамбъла и златните момичета

Преди дни и треньорът в индивидуалното Ефросина Ангелова напусна националния отбор.

Бранимира Маркова е новият главен мениджър на нанационалния отбор индивидуално жени, а Весела Димитрова пое ансамбъла с помощник Михаела Маевска, реши Управителният съвет на Българска федерация по художествена гимнастика на първото си редовно заседание.

“Днес се проведе първото редовно заседание на новия Управителен съвет на БФХГ. На това свое заседание Управителния съвет единодушно и с аплодисменти определи за главен мениджър на национален отбор индивидуално жени Бранимира Маркова. Тя посочи за свой помощник Силвия Стойнева, а в екипа й влизат личните треньори на основен състав индивидуално жени: Белла Маркова, Марияна Памукова, Николай Боев.

УС одобри предложената от Бранимира Маркова четиригодишна концепция за работата на националния отбор през олимпийски цикъл 2017-2020 г. Бранимира Маркова е бивш национален състезател и световен отборен шампион от СП в Аликанте 1995 г. Участник на Олимпийски игри два пъти като треньор в Сидни 2000 г. и Рио де Жанейро 2016 г. От шест години е личен треньор на най-добрата българска индивидуална гимнастичка Невяна Владинова.

По предложение на Ина Ананиева УС гласува единодушно за главен треньор досегашния й помощник Весела Димитрова с помощник треньор Михаела Маевска. Весела Димитрова ще продължи да работи съгласно одобрената концепция предложена от Ина Ананиева и съобразена с плана за работа на национален отбор ансамбъл жени за олимпийски цикъл 2017-2020 г.

На заседанието на УС с пълно единодушие беше утвърдена за зам.-председател на БФХГ Мария Петрова. Илиана Раева представи своя екип в администрацията и новия генерален секретар на БФХГ в лицето на Росина Атанасова.

Досегашен генерален секретар на БФХГ беше Деспа Кателиева, която сега ще заема поста отговорник на националните отбори. Илиана Раева и Ина Ананиева съобщиха новината на национален отбор ансамбъл жени и представиха новия главен треньор Весела Димитрова.

“В събота президентът на БФХГ Илиана Раева ще представи на националния отбор индивидуално жени и на личните им треньори главния мениджър на отбора Бранимира Маркова и помощника й Силвия Стойнева”, гласи съобщението на БФХГ.

източник: Facebook.com/Весела Димитрова  

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар