Инвестират 2 млн. лв. в къмпинг за кемпери и каравани край Павел Баня – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близо 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в нов къмпинг върху терен от 58 дка в съседство с павелбанското село Скобелево, където вече работи първият частен етнографски комплекс „Дамасцена“.

Проектът предвижда на първо време тук да могат да бъдат „закотвени“ минимум 50 кемпери и каравани, чиито притежатели ще се радват на собствено пространство от по близо 100 кв. м тревна повърхност, разделена с розови насаждения, за които вече се изгражда капково напояване. 


 

Планирани са 6 двустайни къщи със собствени санитарни възли и 6 стационарни каравани, които ще бъдат отдавани под наем на пристигнали на „самоход“ туристи. Над 2000 плодни дръвчета са вече засадени в района на бъдещия комплекс, работи се за изграждането на малък басейн с топла вода, планиран е и голям (25х12 м) басейн с мини ролба и аква пързалки.

 

За социализацията и комфорта на гостите е изграден навес с маси, има кухня с печки и грилове, местата за барбекю могат да приемат 70 души.

 

Отделно ще има и 7 остъклени беседки, всяка с диаметър 8 метра за ползване при студено и влажно време. Планът предвижда в близост до паркинга да бъдат обособени две езера, които ще бъдат зарибени, за най-малките ще има детска площадка, а за поддръжката на кемперите и караваните ще се грижат механици.

 

Избраното място е недалеко от подбалканския път, в близост е до курорта с минерални води. Любителите на планинарството ще могат да правят излети в Стара планина и Средна гора.

 

Собственик на дружеството-инвеститор е производителят на розово масло и биопродукти в региона – 44-годишният Христо Стоянов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар