Индийска компания разработва заедно с Google бюджетен 5G смартфон

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Индийският телекомуникационен лидер Reliance обяви днес, че работи с Google, част от холдинга Alphabet, за пускането на бюджетен 5G телефон. С този проект се постави началото на план за 25 милиарда долара за въвеждането на следващо поколение безжични услуги, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Президентът на Reliance Мукеш Амбани заяви пред годишното общо събрание на компанията, че 5G мрежата на Jio ще е най-голямата в света. Тя ще бъде пусната първо в големи градове, включително Делхи и Мумбай, преди да се разпространи в цяла Индия до декември догодина.Jio подготви амбициозен план за разпространение на 5G„, заяви милиардерът, добавяйки, че разработеният заедно с Google телефон ще бъде много достъпен.


Очаква се скоростта на 5G данните да е около 10 пъти по-бърза от тази на 4G, като се смята, че мрежата има жизненоважно значение за възникващите технологии като самоуправляващите се автомобили и изкуствения интелект

Jio е най-големият мобилен оператор в Индия с над 420 милиона потребители, който по-рано този месец „грабна“ ефирни вълни на стойност 11 милиарда долара в търг за 5G спектъра за обща стойност 19 милиарда долара.

Reliance обяви, че ще си партнира с Qualcomm, за да предостави облачни 5G решения за бизнеса, и с Meta Platform за интегрирането на 5G JioMart пазаруването в WhatsApp. Компанията обяви, че иска да се сдобие и с частни 5G мрежи.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар