Индия става партньор на американската агенция за космически полети

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Базираната в САЩ Агенция за изследване на космическото пространство SERA обяви Индия за партньор в програмата си за космически полети с хора, по която шестима души от цял свят ще стигнат до космоса, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Програмата, която се изпълнява в сътрудничество с Blue Origin, е предназначена за хора от държави, които са изпратили “малко или не са изпращали астронавти” в космоса.

Избраниците ще предприемат 11-минутно пътуване в “Ню шепард”, суборбиталната ракета за многократна употреба на Blue Origin, след като преминат обучение на стартовата площадка в Западен Тексас.

Искаме да направим космоса достъпен за всички и сме щастливи да предложим тази уникална възможност на индийски гражданин, който иска да се запознае с чудесата на космическите пътувания“, казва съоснователят на SERA Джошуа Скурла.

Хората, които се интересуват от програмата, ще трябва да платят за покриване на разходите за проверки и ще трябва да отговарят на определени физически изисквания.

Окончателният кандидат ще бъде избран от обществеността чрез гласуване.

Индия постигна ключови успехи в космическия сектор през последните няколко месеца, като най-значимият от тях е кацането на неизследвания южен полюс на Луната – първата страна, която която постигна това.

Освен това тя изстреля първата си мисия за изследване на Слънцето и работи с ръководената от Елон Мъск компания SpaceX за изстрелване на комуникационен спътник.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар