Индустриалци остро към Асен Василев: В Германия вече трябваше да е подал оставка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
На среща със синдикати и работодатели, представителят на промяната е заявил, че проблемът с ниските заплати и работещите бедни съществува, защото работодателите са некадърни и некомпетентни да осигурят високи доходи. Чух с ушите си това изказване – то е дръзко, непремерено и дълбоко погрешно. Това заяви Добрин Иванов, председател на Асоциацията на индустриалния капитал.

Не звучи добре от устата на финансов министър, още повече като се има предвид, че около 450 хил. души в страната работят на минимална заплата, а на половината от тях работодател им е държавата. Това означава, че най-некадърният и неграмотен работодател е държавата, посочи индустриалецът по Нова телевизия.

Представете си, ако такова изказване се случи с немски министър. „Кадърният“ финансов просто веднага си подава оставката, посочи финансистът Любомир Дацов. Според него данните на Асен Василев са неверни. Този проблем не е само български, а съществува навсякъде по света. Факторите за да има работещи бедни са много и комплексни. Например броят на тази група в Италия, Румъния и др. е по-голям отколкото при нас. Става дума за европейска статистика, направена по единна методика. За Германия става около 8-9% са работещите бедни. По-скоро проблемът е свързан с квалификацията на работниците, а не с некадърност на работодателите, категоричен е Дацов.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар