Инициативният комитет: Продължава подписката за референдум за Трети март

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Събирането на подписи за запазване на Националния празник – Трети март, продължава в цялата страна. По време на изборната кампания за местна власт в много градове беше направен опит да се заглуши гласа на хората, информират от инициативния комитет, който инициира събирането на подписи.

“Най-фрапантно беше решението на ОИК-Добрич, която забрани със свое решение събирането на подписи за референдум в града. То беше отменено от ЦИК като незаконосъобразно, но спря подписката за повече от 10 дни”, съобщават от ИК.

И в други градове местната власт правеше опити да попречи на инициативата за национален референдум. След края на изборите, подписката продължава, като всички желаещи да участват в нея, могат да го направят и подавайки заявление на сайта на инициативата tretimart.bg, гласи информацията.

В Пловдив и София подписи се събираха и тази събота. В София имаше мобилни пунктове в центъра. В Пловдив, доброволците бяха на трибуните на Гребната база, пред ритейл парковете и на ул. „Карловско шосе“, както и на постоянния пункт за събиране на подписи, който се намира до Централната поща и работи всеки ден от 09:00 до 18:00 часа.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар