Иновациите при камионите днес са насочени към водача

Truck Expo
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Как технологиите променят товарните автомобили? Сега фокусът е върху комфорта на водача, безопасността и ефективността на пространството и дизайна. Не, не пренебрегваме алтернативното задвижване или иновациите в горивната ефективност. Днес дори аеродинамичният дизайн влияе директно върху икономията на гориво, намалявайки разходите на транспортните компании и отделяните вредни емисии. Какви са иновациите и конкретните технологични решения на автомобилните компании ще видим между 7-ми и 9-ти юни на летище Лесново, когато пред очите на българската публика и бизнес ще застане най-доброто в света на тежкотоварната автомобилна индустрия. Най-новите модели камиони, автобуси и специализирани превозни средства ще могат да бъдат детайлно разгледани и тествани по време на TRUCK EXPO 2018. Но лекотоварният сегмент също се готви да впечатли посетителите с изключително разнообразие от модели, функционалност, технологии и оборудване.

 

Мото-Пфое ще направи премиера на новия Ford Tourneo Custom – модел 2018. Този пътнически автомобил за 9 пасажери идва с внушителен списък от интелигентни технологии, подпомагащи шофьора – система за алармиране при наличие на автомобил в мъртвата точка; интелигентен ограничител на скоростта, който използва система за разчитане на пътни знаци и ще ви помогне да спазите пътното ограничение. Оборудван е със система за засичане на движение, ако се движите на заден ход и адаптивен круиз контрол, който е програмиран да поддържа зададена скорост и определена дистанциия с предния автомобил.

 

Ford ще бъде представен на изложението с още три модела – Courier, Transit и Ranger и още куп улеснения за водача, като електронна стабилизираща програма, автоматично задействане на аварийните светлини при екстремно спиране, асистент за аварийно спиране, контрол на спирачките в завой, система за предотвратяване на преобръщане, адаптивен контрол на товара, контрол на отклонението на ремаркето и други.

Когато говорим за комфорт на водача, Peugeot са ненадминати с функционаности и улеснения. Peugeot Boxer идва с нови аудиосистеми, които предлагат удобството на функцията свободни ръце с Bluetooth и USB вход, както и с 5-инчов сензорен дисплей – световна премиера в сегмента. Товарът може да достигне 17 м3 обем и тегло до 4 т, а товарният праг е от най-ниските за този клас автомобили – между 493 и 602 мм.

 

 

 

Peugeot Expert е конструиран върху нова платформа и съчетава висок комфорт на возене и ефективност. Страничната му плъзгаща се врата е с функция за безключов достъп до автомобила. Има сензорен екран 7’’, Head-up дисплей, ново поколение 3D навигация и не на последно място – многобройни системи за сигурност и в помощ на водача. А разходът на гориво е един от най-ниските – 5,2 до 5,5 л/100 км (комбиниран).

 

От 7-ми до 9-ти юни на летище Лесново ще видим и Peugeot Partner с неговия регулируем волан, регулируема седалка по височина с подлакътник, скоростен лост и ергономично бордно табло, които позволяват лесен достъп до цялото управление и истинско удобство за шофиране. Специалната седалка за пътника до водача Multi-Flex предлага допълнително средно място с отделение за багаж, което може да служи за подлакътник или масичка за писане при сгъване на облегалката – един истински миниофис в кабината.

 

София Франс Ауто ще представи на TRUCK EXPO 2018 и лекотоварната гама на PIAGGIO COMMERCIAL VEHICLES. Piaggio Porter е флагманът на четириколесната гама на италианската марка. За него казват, че е товарен автомобил, маневрен като лека кола, защото е с компактен размер, има най-добрия в категорията си радиус на завой – едва 3.7 м и максимален товарен капацитет от 1120 кг във версия Maxxi. Предлага се като шаси кабина, товарна платформа, самосвал, ван и остъклен ван. Т.е. можете да го ползвате за доставки, паркова поддръжка и озеленяване, строителство, сметоизвозване, а с допълнително оборудване и като снегорин, кран, мобилен ресторант.

 

„Пчелата“ на марката –  очарователният триколесен Piaggio Ape („пчела“ на италиански) – също ще бъде на TRUCK EXPO 2018. Проектираният от дизайнера на Vespa (Corradino D’Ascanio) модел се произвежда без прекъсване от 1948 година до момента. И има защо. Това е един от най-функционалните автомобили за превоз на стоки както по тесните селски пътища, така и по стръмните пренаселени градски улици. А приложенията му са наистина многобройни – от мобилен бизнес, през градинарство и селско стопанство, та до комунални услуги. Аpe е своеобразна икона на италианската култура и начин на живот. Да помечтаем за Италия? Регистрирайте се безплатно тук: https://www.truckexpo.eu/visitors/registration.html.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар