Инспектори на НАП ще проверяват рискови търговци около борсите за плодове и зеленчуци

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инспекторите на Националната агенция за приходите /НАП/ проверяват освен най-големите борси за плодове и зеленчуци, но и рисковите търговци, които са изнесли дейността си в околностите на тържищата, съобщиха от приходната агенция. Те ще контролират и санкционират нелегалната търговия съвместно с органите на МВР. Данъчните са проверили над 40 000 превозни средства, обекти на борсите и търговци.

НАП ще търси данъците върху 96 млн. лв. доходи от интернет търговия

Преди близо три седмици приходната агенция започна денонощни наблюдения в 13-те най-големи борси в страната. На входовете и изходите на тържищата бяха организирани контролно-пропускателни пунктове, където инспекторите следят за произхода на стоките, придружаващите ги документи и укриване на приходи от продажби, уточняват от НАП.

Веднага след началото на акцията, добросъвестните търговци отчетоха значителен ръст в оборотите си. С над 50% нарасна и движението на плодове и зеленчуци с надлежно издадени фактури и транспортни документи. Паралелно с това обаче, част от бизнеса с плодове и зеленчуци се изнесе в близост до борсите – на паркинги и нерегламентирани складове, където опитите за търговия без документи продължиха. Съвместни екипи на НАП и полицаи ще контролират тези места и ще санкционират нарушителите на данъчното законодателство. Проверките продължават, съобщават още от приходната агенция.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар