Фокс нюз: САЩ са финансирали създаване на мутации на коронавируса в Ухан

Институтът по вирусология в Ухан: Има голяма вероятност от възникването на нов коронавирус

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Института по вирусология в Ухан предупреди, че е “много вероятно” друг коронавирус да се появи в бъдеще.

В подготовка за следващата пандемия: Великобритания прави ваксина срещу

Светът трябва да бъде подготвен за появата на друга болест като Ковид-19. Ако коронавирусите са причинявали появата на болести в миналото, то има голям шанс те да продължат да правят това и в бъдеще“, заяви известната китайската вирусоложка Шън Чжънли.Шън Чжънли, наричана от медиите “жената-прилеп”, е изпълнителен директор на Института по вирусология в Ухан. Тя оглавява ново изследване, което проучва опасността от 40 различни вида коронавирус.


Според проучването поне половината от тях са “силно рискови”, съобщава South China Morning Post.

Вече е известно, че шест вида коронавируси могат да заразяват хората. Има доказателства, че друг вече е преминал една от зоонозните бариери и е заразил различни от прилепите животни.

Почти сигурно е, че в бъдеще отново ще има пандемия. Много е вероятно тя отново да бъде причинена от коронавирусна болест“, допълва Чжънли.

Междувременно, здравните специалисти във Великобритания се подготвят за потенциална нова пандемия.

Те предупреждават, че този нов вирус може да има подобно въздействие на опустошителния испански грип от 1918-1920 г. Здравните експерти я наричат “Болестта X”. Терминът е въведен от Световната здравна организация. Причината за името е, че причинителят на бъдещата пандемия все още е неизвестен.

Британските учени предупреждават, че тази потенциална нова пандемия има капацитета да доведе до 20 пъти повече смъртни случаи от коронавируса.

Лондон вече е започнал проект, в който да създаде иРНК ваксини за потенциалните патогени, които могат да предизвикат “Болестта X”. Целта е човечеството да разполага с работеща ваксина 100 дена след обявяването на бъдещата потенциална пандемия.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар