Институтът “Пю”: Европейците смятат, че притокът на бежанци засилва риска от атентати

Бежанци, Брюксел, Европа, Ислям, Общество, Политика, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БежанциМнозинството от европейците смятат, че притокът на бежанци в Европа увеличава рисковете от атентати. Това показват резултатите от ново допитване до общественото мнение на американския институт “Пю”, цитирано от Франс прес.

Изследването показва, че в Унгария и Полша съответно 76 и 71 процента от анкетираните споделят тези опасения. Правителствата на двете страни, които приеха малко мигранти, възприеха много твърди политики по отношение на бежанците. 61 процента от германците, чиято страна прие най-много бежанци миналата година, също споделят това безпокойство, както и 60 процента от италианците и 52 процента от британците.

Във Франция, която пострада най-тежко от атентати през 2015 година, мнозинството от анкетираните (51 процента) не споделят това мнение и само 46 процента смятат, че рискът от атентати се увеличава с притока на бежанци.

Европейците са притеснени и от последиците от притока на бежанци върху заетостта. 82 процента от унгарците, 76 процента от поляците, 72 процента от гърците, 65 процента от италианците и 53 процента от французите възприемат притока на мигранти като бреме и смятат, че бежанците могат да им отнемат работните места и социалните придобивки. В Германия обаче 59 процента от анкетираните не споделят тези опасения.

Изследването показва и засилване на негативните чувства на европейците към мюсюлманите. Все повече европейци смятат, че културното и етническото многообразие е нещо лошо за техните страни.

В допитването между 4 април и 12 май са участвали близо 11 500 души.

Източник: БНР

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар