Институциите все още се лутат по случая с шахтата-убиец в София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Институциите все още се лутат по случая с шахтата-убиец на бул. „Иван Гешов“ в София.

Преди няколко месеца 16-годишният Людмил стъпва върху мократа шахта и загива на място от токов удар. Установява се, че има открит кабел, по който протича ток. Започва незабавна проверка на поставените в близост павилиони. Констатират се нарушения, но отговорността се прехвърля между Столичната община, район „Триадица“, болница „Иван Рилски“ и ЧЕЗ.

 

Заради случая оставка подава главният архитект на „Триадица“ Иван Шишков, който днес е съветник в служебния регионален министър. Той обаче е категоричен, че си е тръгнал не, защото се чувства виновен, а защото е видял, че липсва доверие към работата му.

 

Пред bTV Шишков коментира, че през 2020 г. въпросните павилиони имат акт за собственост сгради. Самият акт се прави от областната управа, но по препоръка на Министерството на здравеопазването.

 

„Установи се, че т.нар. велоалея или тротоар е 1 м. в парцела на болницата. Няма строителни книжа за ремонта на „Гешов“, коментира още Шишков. ДНСК не е открила никакви документи в Столичната община.

 

По думите на архитекта изключителен проблем е и поддръжката на шахтата след като през 2019 г. светофарът е променен. На въпрос дали носи пряка отговорност за трагичния инцидент, арх. Шишков отговори отрицателно. Той обаче е категоричен, че виновни трябва да има.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар