Институциите знаели за незаконните павилиони още от 2018 година (ДОКУМЕНТИ) – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Институциите знаели за незаконните павилиони още от 2018 година (ДОКУМЕНТИ)

inews.bg/Марио Евстатиев

Столична община с кмет Йорданка Фандъкова и ръководството на ДНСК били информирани още преди 3 години за незаконните обекти пред болница “Св. Иван Рилски”, става ясно от документи, съобщава Фрог нюз.

Оказва се, че на 14 май 2018 година шефът на болницата д-р Дечо Дечев  информира с писмо ДНСК и район “Триадица”, че павилионите са без одобрени проекти. Отделно от това нямат и  разрешение за поставяне. Той настоява работата на преместваемите обекти да се приведе по правилата.

На 5 юни същата година зам.-кметът на район “Триадица” приема присърце информацията и информира д-р Дечев, че за обектите действително трябва да има проектна документация, като схемите за настаняване се одобряват от главния архитект на София. Преди това, обаче тази документация трябва да  се съгласува с централната администрация.

Комуникацията между институциите не свършва до тук. На 20 юни зам.-кметът на район “Триадица пише писмо до арх. Петър Духлински, който към онзи момент е зам.-директор на ДНСК. С него той го информира за няколко неща. На първо място,  че павилионите са поставени без каквото и да е правно основание. За тях няма одобрена схема, както и одобрена проектна документация. Липсва издадено разрешение за поставяне. От документа става ясно още, че вече е информирана Столична община. Заради това към администрацията на кмета Йорданка Фандъкова е отправено искане да се връчат констативни актове и да  се предприемат последващи действия от страна на Дирекция “Общински строителен контрол”. След въпросната размяна на писма, нищо не се случва.

 

.

.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар