Инструктори: Няма логика да се правят промени по нормативната уредба за провеждането на шофьорските курсове – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма логика да се правят промени по нормативната уредба за провеждането на шофьорските курсове сега, тъй като скоро се очакват нови европейски директиви. Това коментира председателят на регионалния съюз на автоинструкторите в Бургас Дойчо Пеев по повод предвижданите от Министерството на транспорта промени в учебните центрове.

Една от тях е ограничаване броя на изпитите на кандидат-шофьорите. Те ще могат да се явяват максимум четири пъти за шест месеца, а ако и четвъртият път е неуспешен, обучението трябва да започне отначало.

“Процентът на лицата, които се явяват повече от три пъти, е прекалено малък, и ми се струва, че това нещо няма да работи. По-добър вариант е друг – да се увеличи броят на часовете, които се отработват след всяко отпадане. Но не е логично в момента да се предприема промяна в учебната документация. Причината е, че предходната година Европейската комисия на първо четене  прие изменения в подготовката на водачи на МПС, както и единна европейска електронна книжка. И се чака сега новият Европейски парламент да приеме на второ четене неща, които ще важат за всички страни членки на ЕС, така че няма логика да се правят промени сега”, каза Дойчо Пеев пред БНР.

Темите са били разисквани и на среща, организирана от Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”. След нея, автоинструкторските съюзи са представили своето становище, поясни той. Нова дискусия от бранша очакват след изборите.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар