Интересни моменти от житието на “Мамето и на конституцията”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ИНТЕРЕСНИ МОМЕНТИ В ОБРАЗОВАНИЕТО И КВАЛИФИКАЦИЯТА НА ДЕСИТО АТАНАСОВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ

 

I. Факти от Уикипедията (копи-пейст):

Ранен живот и образование

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в гр. Дулово, България. През 2001 г. получава магистърска степен по право в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), през 2009 г. по политология и дипломация във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а през средата на 2011 г. по европейска интеграция в същия университет. Владее свободно английски и руски език.

Професионална и политическа дейност

От 2002 г. е съдебен кандидат в Окръжен съд – Русе. Между 2005 и 2007 г. е юрисконсулт в Областен диспансер за психиатрични заболявания със стационар в град Русе, а от 2007 до 2009 г. и в Многопрофилната болница за активно лечение.

Между 2009 и 2012 г. е народен представител за Русе на партия ГЕРБ в 41 Народно събрание… Атанасова е депутат и в 42-рото, 43-тото и 44-тото Народно събрание.”

II. Интересни моменти:

1.) На 23 години през 2001 год. Десито става магистър по право. После цели 8 години не учи нищо.

2.) От биографията се разбира, че от “2002 год. е “съдебен кандидат в Окръжен съд – Русе. Между 2005 и 2007 г. е юрисконсулт…” Много интересно!

Законът за изменение на Закона за съдебната власт, публикуван в “Държавен вестни”, бр. 74, от месец юли 2002 год. отменя статута “съдебен кандидат”, съдебният кандидат става стажант-юрист. Десито през 2002 год., и след нея, не може да е била “съдебен кандидат”, защото няма такива според Закона! Била е стажантка. Е, “стажантка” не звучи толкова импозантно като “съдебен кандидат в Окръжен съд – Русе”, но такава е истината.

3.) Срокът за задължителния юридически стаж на стажант-юриста в съда след дипломиране е точно 6 месеца, значи можеш да си стажант-юрист в съда само половин година. Няма как Десито да е работила в Русенския съд 4 години, както се внушава с цитирания по-горе текст в биографията.

4.) Ако следдипломният стаж е 6 месеца, интересно е какво и къде е работила 24-годишната в периода от 2002 год. до 2005 год.?

5.) От 2005 год. Десито е горд служител (юрисконсулт) в русенската лудница (Областен диспансер за психиатрични заболявания със стационар), после в болница. Там тя трупа доста интересен опит, интересни знания и квалификация по конституционно право.

6.) Според биографията на Десито, тя “между 2009 год. и 2012 год. е народен представител за Русе на партия ГЕРБ в 41 Народно събрание”. Точно като депутат през този период оправната гербаджийка поправя пропуска през 8-те години от 2001 год. до 2009 год., и упорито бързо повишава образователния си ценз с още няколко магистратури във Великотърновския университет (ВТУ). Интересно е защо точно тогава се появява такъв стремеж към знания?

7.) Първо, тя става магистър “по политология и дипломация”. Интересното пък тук е, че според цитирания в кавички текст човек остава с впечатление за две специалности – Политология и Дипломация, които са доста различни по съдържание на знанията и уменията.

Във Философския факултет на ВТУ има магистратура по “Политология. Дипломация и национална сигурност”. Една магистратура. Интересно е за нея ли става въпрос?

Тук, между другото, ще изразя мнение, че подобно съчетание на толкова обемни науки – политология, дипломация и национална сигурност – е пределно тъпо.

8.) Много интересно е това, че в биографията пише, как Десито станала и магистър “през средата на 2011 г. по европейска интеграция в същия университет”. В никой от факултетите на ВТУ, според сайта на университета, няма магистърска програма “Европейска интеграция”. Също така поне на мен не ми е известна такава наука за интегрирането на континенти.

А в Уикипедия пише, че “Европейска интеграция е процес на политическа, юридическа, икономическа (дори обществена и културна) интеграция на европейските държави, в това число и на държави, частично разположени в Европа”., което определено е процес, а не наука, според мен. Интересен момент тук е какво ли точно пише в дипломата по европейска интеграция на Десито?

9.) Интересно е също така, Десито колко “свободно владее английски и руски език”, както пише в биографията? “Свободно” значи като майчин език. Няма как да ги е практикувала тези езици в психиатричния стационар, нито в МБАЛ, нито в няколкото парламента, дето е била депутат, според мен, ама де да знае човек?

10.) Най-интересното е, каква ли застреляна конституция може да бъде сътворена от женици като Десито?

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар