Интерпол издирва погрешка габровка, объркали я с жена със същото име от Бургас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Жена от Габрово е била задържана от местната полиция, защото Интерпол я издирвал в Италия. Оказало се обаче, че жената никога не е ходила в Италия, а властите търсят друга българка със същото име и дата на раждане, съобщава NOVA.

Преди седмица Милена Петкова от габровско отива в Пътна полиция, за да си извади лични документи и там разбира от служител, че е издирвана с бюлетина.

„Един господин ми обясни, че съм издирвана от Интерпол. С моите три имена и ЕГН в КАТ ми казват,че съм правила нещо в Италия, а аз не съм си и помислила за тази държава“, каза Петкова.

Жената е дала писмени обяснения. „Проверката при задържането ми траеше час и половина. То не беше задържане, а нещо от типа „изчакайте да проверим“, обясни още Милена.

На официално запитване от МВР отговорили устно, че вероятно е станала грешка в Шенгенската информационна система и в Интерпол. В момента имало проверка. Факт обаче е, че все още Интерпол издирва Милена Петкова за събития, случили се в Италия. Ако жената от габровско премине европейска граница, то тя може да бъде задържана и отведена в Италия.

По информация на телевизията Интерпол работи с няколко данни за издирвани хора – рождена дата, месец, година и две имена, а в България има още една гражданка със също име и рождена дата като жената от Габрово – Милена Петкова от Бургас, която живяла почти 20 години в Италия.

Преди 2 години се разделила шумно със съпруга си, което е и предположението ѝ защо я издирват.

Мъжът починал, а приживе бил подал жалба срещу Петкова.

До момента от Интерпол няма отговор.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар